beetroot

blogglusten har återkommit i form av en ny blogg, klicka här!

bye bye bloggen

nu lägger jag ner bloggen. jag är medveten om att det inte är så roligt att läsa om mitt liv - det är inte alltid så kul att vara i det heller - så nu säger jag farväl. vi kanske ses någongång, på en annan blogg i sådanna fall. några tips på namn?

have yourself a merry little chirstmas

ska idag åka till mormor och morfar i trollhättan för att fira jul. god jul på er, vi ses igen den 27 december.


Coldplays version är ändå den bästa <3.

if you are obsessed, you simply are


kuragömma i ett tomt rum

- if I'll died , would you miss me, would you even notice that I was gone?

you make me happy




Var och såg twighlight med söta rebecka idag. jag älskar den filmen, jag älskar böckerna, jag önskar att det var verklighet. jag tror jag börjar bli besatt. något. vi strosade även omkring på söder och i gamla stan, åt på tacobar bland annat. förövrigt är det rebecka som tagit bilden.

around christmas

var i farsta med martina idag <3. köpte julklappar till några människor. det var mysigt, även fast jag inte hann vara där så länge. vid tre skyndade jag mig hem, och där var mammas och pappas kompisar, farfar och berit + kattis, kattis farmor nelly och uffe. vi åt julbord, det var mysigt <3.

ska gå och lägga mig snart, jag är fortfarande sjuk. känner mig jättetrött. kram

this one's for you




Rebecka Maria Englund, låten är vår.

Ska luncha och se twighlight imorgon med b, ska bli sjukt mysigt! and we have a thing for robert pattinson.

take my hand, trust me

scen 1, akt 1.
filostrat, hippolyta, och teseus in.

snabbt sjunker fyra dagar ner i natt
snabbt drömmer fyra nätter tiden bort
och sen ska månen som en silverbåge
nyspänd i himelen se vår bröllopsfest.

en midsommarnattsdröm, william shakespeare.

Mirror image rarely reflects the reality




My beloved David - Robert Jones - Bowie.

viva italia









Italien - juli 2008. Att resa är min passion, att besöka nya platser och se samt uppleva världen. Jag har fått den turen att jag är född i en familj som har ekonomi och lust nog att resa. På bilderna är vi i cinque terra. Om jag inte minns helt fel betyder det, de fem byarna. Vi bodde i st. Margarita, men åkte på dagsutflykter och liknande. Kommer tyvärr inte ihåg namnen på dehär på bilderna. Alltihopa ligger precis i början på "stövelskaftet", på gränsen till franska rivieran. Efter Italien åkte vi till Nice som ligger på den franska kusten, och på vägen dit ett snabbstopp i MonacoJag saknar det.

dress up



Michelle Jank runway, april 2008.

mamma mia

En scen ur succefilmen mamma mia som är väldigt omtalad. kritikerna skrev "hög sexuell spänning, helt brilijant". jag kan inte göra annat än att hålla med. Förövrigt tittar jag på filmen nu, en riktigt feel-good movie.



yes i am fainthearted.

Jag känner mig väldigt nere, är fortfarande sjuk. Så här kommer en låt som kanske piggar upp. Lyssna på refrängen. Enough is enough with Barbra Streisand and Donna Summer



bokfanatikern johanna




Som den bokmal jag är, så tog Om jag kunde drömma, slut rätt fort. Så jag har börjat på den andra boken av Stephenie Meyer, När jag hör din röst. Inte ett öga torrt.

and the world spinns madly on

Jag måste bara få ensak ur mig, se om det lättar trycket från mitt bröst, på något sätt. På någon konstig nivå, så hoppas jag att det gör det. Jag skäms lite, fast varför ska jag skämmas? Jag känner mig som Bella i Twighlight. Det är inte första gången jag jämför migsjälv med en karaktär ur en bok. Men jag ser stora delar av migsjälv i henne.

you bleed just to know you're alive

Jag har skapat en ny kategori. Poetry, heter den. Ja man kan ju bara gissa var den innehåller. Så mitt första poesi-inlägg, dock inte skrivet av mig utan av Björk.


*
lilla giraff,
jag kan inte förklara hur
ont det gör att mista men det
gör tusen stunder ondare att leva kvar sen:
& solrosorna vi planterade på balkongen har slocknat 
de är liksom mera månar nu utan dej
precis som allting du älskade
precis som mej

*


MUSIKBOMB

tredje musikinlägget på 10 minuter. Men det är så mycket fint ni måste få höra! Här giver jag er Thåström - Om black Jim


all night long


HAHA, videon är såå tidigt 80-tal. But i kind of fancy it. Men det var inte det som var min poäng. Blunda, lyssna på låten, och tänk er att ni åker omkring i en röd "mr. bean-bil", i jättevackra dalar, upp och ner för berg i södra italien - i solnedgången. För det var det jag gjorde i somras. Satt och lyssnade på låten på radio för en stund sedan, jag kände igen den såklart - men jag förknippade den med bilder i mitt huvud, då slog det mig! Jag saknar Italien grymt, jag ska dit igen någon dag. Tveklöst. Förövrigt är det Lionel Richie som sjunger.




förebild




Cornelis Vreeswijk har jag lyssnat på enda sedan jag var en liten kotte & satt i baksätet på min mormor och morfars bil om somrarna. Han är en väldigt stor förebild för mig. Så det var dags att han också fick dyka upp här. Här får ni en personlig favorit: Cecilia Lind. En annan självklar favorit är En stund på jorden.

sex (clothes) and the city




Var nyss inne och tittade lite på kläder av Sarah Jessica Parker. Jag hittade en klänning som är helt fab! Jättegullig, verkligen. Förövrigt har Sarah alltid jättefina kläder på sig, I wish i owned her closet! Kika här, så får ni se själva.

glasses




Apropå ingenting så ska jag på synundersökning den 8 januari. Jag har aldrig varit på någo förut, men jag är nästan 100 på att jag kommer få glasögon. När jag är trött och läser, så blir det något fel på mina ögon. Jag typ skelar och saker, ni vet. Jag läser även samma rad typ tusen gånger, och jag får migrän. Skola = trött och ont i huvudet, HELA TIDEN. Inte bra. Jag är lite orolig för att jag inte hittar några bågar som passar, men jaja. Det löser sig. Nu blir jag och Rebecka ännu mer lika än innan, haha. B1 + B2, köttbulle i en ficka, och måga fler jag inte kommer på för tillfället. Du är underbar, jag älskar dig. Vi kommer se väldigt smexiga ut tillsammans! haha

Frank Sinatra




Sitter här och lyssnar på Frankie. Han är min hjärtevän.
[Klicka här], för att lyssna.

Dagens låt


 

All the young dudes - skriven av David Bowie till Mott the hoople.

dress for success

love


Denhär klänningen  och dehär skorna tycker jag är rätt fina. Om jag känner mig tillräckligt frisk i morgon, så ska jag åka in till stan i morgon och möta upp mamma efter skolan. Vem vet, dehär kanske får följa med mig hem? Jag behöver jättemycket nya kläder.. Jag tror även att denhär klänningen verkligen skulle framhäva färgen i mitt hår, haha.

give peace a chance




John Lennon kommer alltid att finnas hårt i hjärtat.

merry christmas, sort of

Igår var det lilla julafton. Alla var där (och som en ovanlighet för dethär året, även Johanna T!) utom Kimmie, för hon var sjuk. Vi åt, tittade lite på mamma mia, spelade guitarhero, åt lussebullar, pepparkaksdeg, drack julmust och kollade på Shrek. Vi pratade även, och skrattade en hel del. Ni är så fina, jag älskar er <3.

la musique

I love music, it is one of my biggest intressts. Så ni kommer få en hel del blandad musik här, ni får stå ut. Michael Bublé, Feeling good.


saint lucia

Idag var det luciatåg med skolan. Jag och Veronica var pepparkakor, alla andra tomtar. Utom Embla, hon var tärna, med sitt långa fina hår! Vera och jag hade ett litet "shownummer" med en liten tjej som heter Linnéa som går i 3A. Jättesöt unge, haha. Vi dansade (typ spex) till - bara för det kommer jag inte på vad den heter - "vi komma, vi komma från pepparkake land...".  Vi fick massa berömm av alla lärare, en började gråta - hahaha.


Vi kollade klart på Sandor/Ida med klassen, sedan åkte vi till gamla stan. Gick omkring med massor av människor, fikade och grejer. Jättemysigt! Det här var den bästa dagen på väldigt länge, jag är jätteglad att jag har er. Ni är finast.

i love it

take the time to smell the roses.

De flesta av oss har nog hört talas om filmen twighlight. Och om man inte har sett den, då har man förmodligen läst boken. Jag har beställt min bok (på engelska twighlight, precis som filmen, men på svenska om jag kunde drömma) från adlibris.com, en väldigt bra sida förövrigt. Och jag måste bara påpeka att, boken är helt briljant! Och jag är (som resten av världen?) helt såld på Edward. Jag ska nog se filmen på söndag med Rebecka, men jag måste läsa klart boken först. I filmen spelas Edward av Robert Pattinsson, vem även har varit med i en av de berömda Harry Potter filmerna, Harry Potter och den flammande bägaren. Men jag har inte förstått vilken underbar sångröst han har, den gör honom ännu mer perfekt! Jag är helt såld, mitt hjärta flämtar till varje gång jag hör hans röst ta en ton. Denhär låten - av dem jag hört - är min absoluta favorit.




Ladies and gentlemen, I give you Never think, with Robert Pattinsson. KÄRLEK. Jag råder er att läsa lyricsen till låten, helt underbara. Väl utvalda, och allting stämmer in så bra. Det är som en pusselbit i mitt förr okompletta pussel.

ringar på vattnet




Last christmas by wham makes me think of england.

RSS 2.0